بیسیم های دوران دفاع مقدس
بیسیم های دوران دفاع مقدس و صدای بیسیم شهید باکری و شهید کاظمی
ارتباط با بیسیم در دوران دفاع مقدس در هشت سال دفاع مقدس، نقش بسیار حیاتی را ایفا کرد بطوریکه که بدون وجود ارتباطات بیسیم، فرماندهان جنگ در هدایت و رهبری توپخانه و رزمندگان با مشکل مواجه می شدند. در این مقاله به نقش کلیدی بیسیم واکی تاکی در دفاع مقدس و جنگ می پردازیم و همچنین برای اولین بار صوت مکالمه شهید مهدی باکری و شهید احمد کاظمی منتشر گردیده است.
مخابرات در دوران دفاع مقدس
مخابرات در دوران هشت سال دفاع مقدس، به دو بخش بیسیم و باسیم تقسیم بندی می شد همانطور که در فیلم های دفاع مقدس دیده اید فرد بیسیم چی بیسیم نظامی خود را در پشت خود توسط کوله، حمل کرده و همیشه در کنار فرمانده خود است تا بتواند فرمان های او را را سریع مخابره کند. برقراری ارتباط با سیم دارای تفاوت هایی بود به نحوی که رزمندگان این یگان باید ۱۰ تا ۱۵ روز قبل از شروع شدن عملیات وارد منطقه می شدند و سیم های مخابراتی را کار می گذاشتند و بعد از عملیات تمامی سیم های ارتباطی را جمع آوری می نمودند.
وجود یک رزمنده در خط مقدم جنگ به پشتیبانی ۷ تا ۱۰ نفر نیازمند بود بطوری که بدون وجود پشتیبانی، روند جنگ و دفاع از خطوط مقدم امکان پذیر نبود. از واحد هایی که در خط مقدم جنگ نقش مهمی را داشتند می توان به ترابری، مهندسی رزمی، واحد توپخانهای، مهمات و مخابرات اشاره داشت.
در این بین بیسیم چی ها در دسته و گردان و لشکر ها باید همیشه گوش به زنگ باشند تا دستورات را از فرماندهان خود منتقل کنند. این اهمیت در هنگام عملیات ارتباط با بیسیم می توانست در موفقیت عملیات نقش موثری را ایفا نمایند.
بیسیم های دوران دفاع مقدس
از جمله بیسیم هایی که در دوران دفاع مقدس مورد استفاده قرار میگرفت می توان به مدل های زیر اشاره کیرد :
- بیسیم گویا ۶۳۰
- بیسیم پیام
- مرکز تلفن چرخشی TC10
- بیسیم راکال ۳۰ وات VHF
- بیسیم کاما ۸۰
- بیسیم PRC77
- بیسیم سروش ۳۰ وات
- بیسیم راکال ۲۰ وات HF
- بیسیم تانک
- بیسیم واکی تاکی PRT47
- بیسیم واکی تاکی کیودو
- بیسیم واکی تاکی RTX
وظایف و ماموریت های یگان های مخابرات در دفاع مقدس
در دوران دفاع مقدس مهم ترین وظایف این یگان شامل موارد زیر نیز میشد :
- ایجاد بستر ارتباط بیسیم به وسیله بیسیم های کوله پشتی و بیسیم واکی تاکی بین مقر ها و قرارگاه ها
- برقراری ارتباط باسیم
- ایجاد برقراری ارتباط بیسیم خودرویی توسط وسایل نقلیه رزهی، نفر بر، پهبادها و ماشین آلات جاده سازی و …
- انتقال خبرهای بسیار سری بصورت نفر به نفر با موتور و پیک به دلیل عدم شنود به وسیله دشمن
- ایجاد امنیت ارتباط به وسیله دستگاه های رمز کننده
- جنگ الکترونیک با هدف شنود، مختل کردن سیستم مخابراتی دشمن و همچنین ایجاد پارازیت و فریب الکترونیک
- پشتیبانی و تعمیر خطوط مخابراتی و تامین تجهیزات مخابراتی مانند بیسیم واکی تاکی
- آموزش رزمندگان مخابراتی و همچنین تامین نیروی انسانی
شهدای مخابرات در دفاع مقدس
شهدای مخابرات از جمله مظلوم ترین چهره های دوران دفاع مقدس هستند که نقشی کلیدی در دفاع از خاک کشورمان ایران ایفا نمودند. اوج ایثار را رزمندگانی نشان دادند که با خوردن کد و رمز قبل از اسیر شدن از فاش شدن اطلاعات مهم جلوگیری کردند.
رزمندگان بی سیم چی برای دفاع از این مرز و بوم جان خود به خطر انداختند تا یک وجب از خاک ایران از دست نرود. رزمندگان بیسیم چی به کمک خداوند توانستند نقش پررنگی در پیروزی عملیات ایفا کنند و همواره نام و یاد شهیدان مخابرات زنده است.
مکالمه بیسیم شهید مهدی باکری با شهید احمد کاظمی
با گذشت بیش از ۳۵ سال از شهادت مهدی باکری و شهید کاظمی، برای اولین بار صوت مکالمه این دو شهید والامقام منتشر گردیده است که در ویدیو زیر مشاهده می نمایید. همچنین روایت حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی و شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی درباره این صوت در این ویدیو به تصویر کشیده شده است :