گالری کاشی کاری (اسلیمی)
کاشی از لحاظ تاریخی پنجمین شیوه ی اساسی و بنیادی در تزیینات ساختمان ها. می باشد، استفاده از این شیوه در معماری اسلامی بسیار رایج است و طرح های جالب.، جلو رشد وکشف تزیینات خشتی و گچی را گرفت و همه علاقمند. تزیینات با کاشی شدند. استفادهه از کاشی به نحوی که روی دیوار را کاملاً بپوشاند .اولین بار در قرن ۱۳ و در قونیه به کار رفته است. کاشی کاری. به صورت هنر تزیینی درر کشور های اسلامی به اوج شکوفایی خود رسید .و یکی از ویژگی های برجسته معماری اسلامی به شمار می رود.، کاشی هایی که برای تزیین عمارت به کار می رود عموما. سه نوع بوده که ذیلاً توضیح مختصری می دهیم :

الف) کاشی معرق : با تلفیق تکه های کوچک گوناگون ساخته می شود که بر اساس طرح اصل یکایک تراشیده می شود و در جای معین آن نصب می گردد .
ب) کاشی معلقی : دارای طرح های هندسی است و از تلفیق اشکال هندسی ساخته می شود .
ج) کاشی خشتی یا هفت رنگ : سبکی از کاشیکاری است که در آن از کاشی هایی. با شکل و ابعاد منتظم بنابر سلیقه استاد کار و ویژگیهای محل .اجرای اثر و اصولاً به شکل های مربع مستطیل، شش ضلعی و یا اشکال دیگر .و در اندازه های متدوال ۱۵×۱۵و۲۰× ۲۰سانتیمتر و برای مناره و گنبد در. ابعاد ۷/۵×۱۵و۱۰×۲۰ سانتیمتر به صورت خشت با رنگ زمینه غالباً سفید تهیه شده، در کنار همم چیده و طرح یا خط مورد نظر بر روی کاغذ بوسیله سمبه سوراخ شده و سپس طرح اولیه به کمک گرد و زغال بر روی کاشی کپی میی شود و پس از آن به وسیله اکسید منگنز، قلم گیری شده و بعد با رنگ های مختلف اما پایه حرارتی پایین تر از رنگ اول کاشی رنگ آمیزی می گردد و دوباره به کوره رفته و آماده نصب می شود .
هفت رنگ اصلی و متداول جهت رنگ آمیزی این آثار عبارتند از : سیاه، سفید، لاجوردی ،فیروزه ای، قرمز، زرد و حنایی که امروزه از سایر رنگ ها مثل طلایی، سبز و … نیز استفاده می شود .
در میان انبوهی از مصالح معماری چون گل، گچ، خشت، چوب و غیره کاشی سنتی نقش عمده ای را ایفا میکند و در حقیقت کاشی مکمل، کار در معماری است و هنرمندان ما به خوبی تشخیص دادند که در یک کشور اسلامی و یا در مجموع جهان اسلام یگانه عنصری است که می تواند اهداف هنر اسلامی را متحقق کند کاشی است. آثار گرانبهایی از این عنصر معماری و تزییناتی را در اکثر مراکز متبرکه کشور های اسلامی…
مطالب بیشتر در رابطه با کاشی کاری (اسلیمی)