گالری سقف عرشه فولاد
عکس سقف عرشه فولاد
سقف عرشه فولادی ( steel deck ) :
سیستم سقفهای مرکب عرشه فولادی یکی از فناوریهای نوین در اجرای سقف در اسکلت های فولادی و بتنی می باشد که ابتدا در سال ۱۸۲۰ توسط مهندس و معماری به نام هنری پالمر در ساختمان بوسیله کنگره ای کردن ورق گالوانیزه مورد استفاده قرار گرفت.
به مرور زمان و با تغییرات متعدد و پیشرفتهای چشمگیری که در روش سقف های عرشه فولادی ایجاد شد سرانجام در دهه ۱۹۸۰ این سیستم توسط شرکت های معتبر اروپایی و آمریکایی بعنوان یک سیستم نوین و با تکنولوژی روز دنیا که دارای مزایای فراوانی می باشد مورد استفاده قرار گرفت.

مصالح ساختمانی
هرچند مدت زیادی از رواج این نوع سقف در کشورمان نمیگذرد اما. در واقع این سیستم اجرای سقف از سال ۱۹۳۹ و با تدوین. یک استاندارد صنعتی برای طراحی، اجرا و بهرهبرداری .از این سقف توسط انستیتو سقف فولادی (SDI) به طور رسمی وارد صنعت ساختمان شده است. سقفهای کامپوزیت عرشه فولادی گامی است. در راستای صنعتی سازی ساختمان چرا که ضمن معرفی الزاماتت و روشهای.اجرای آن در آئیننامههای معتبر بینالمللی و تأیید آن توسط مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن در کشورمان ، دارای سرعت اجرای بالاییست.
همانطور که اشاره شد با استفاده از این روش انواع مختلف سقفها با. کاربریها و حالات متفاوت.را میتوان اجرا نمود که. ما در اینجا به ویژگیها و شیوه اجرای نوع خاصی از این. سقف که در مبحث دهم مقررات ملی ساختمان (بند ۱۰-۱-۲-۵-۷) تحت عنوانن (مقاطع مختلف با استفاده از ورقهای ذوزنقهای) .به آن اشاره شده است میپردازیم. سقفهای کامپوزیت عرشه فولادی معمولاً طوری طراحی. میشوند که نیازی به شمعبندی نداشته باشند اما برای دهانه های بزرگتر از ۳ متر در برخی موارد به شمعبندی موقتت نیاز داریم.
این اتفاق معمولاً در مواردی رخ میدهند که یا از لحاظ اقتصادی..«حذف یک تیر فرعی و زمان اضافه لازم جهت اجرای شمعبندی» .قابل توجیه باشد.، یا این که دهانه ها با اشکال .یا موقعیت خاص باشند مانند دهانههایی که شامل شفت .آسانسور یا تاور میباشند. به طور معمول محل قرارگیری شمعها .در وسط دهانهها میباشد (یک ردیف شمع مانند شکل زیر) در برخی موارد هم در یک سوم دهانه قرار .میگیرند. (دو ردیف شمع) ورقهای فولادی هرگز نباید .در محل شمعها. قطع یا اورلب و یا به آنها بسته شوند.. عرض تکیهگاه ورق .فولادی بر روی شمع (ضخامت تخته چوبی) بین ۷۵ تا ۱۰۰ .میلیمتر و فاصله بین دو پایه شمع در حدود یک متر میباشد.